Share |

Chemgeneration prezintă 'Orașul viitorului'


Chemgeneration prezintă 'Orașul viitorului'

Future City, jocul educațional online adresat tinerilor, care îşi doreşte să îmbine principiile sustenabile cu inovaţiile din domeniul ştiinţific, este disponibil acum și în România. Lansat de compania BASF în cadrul platformei sale educaționale Chemgeneration.com, Future City este un joc online care se desfășoară pe Facebook. În perioada 8 octombrie – 3 decembrie, în cadrul jocului Future City, se organizează un concurs cu premii atractive. Jucătorii înscriși în concurs vor intra în cursa pentru marele premiu, o tabletă Samsung Galaxy Tab, oferită prin tragere la sorți pe 3 decembrie. Future City este disponibil la adresa: http://www.chemgeneration.com/ro/futurecity.html

Future City este un joc educaţional distractiv care își propune să popularizeze în rândul tinerilor descoperiri științifice într-o manieră cât mai plăcută și pe înțelesul lor. Jucând Future City, aceștia au posibilitatea să descopere inovații care au un rol esențial în conservarea mediului înconjurător și realizarea unei dezvoltări durabile în viitor. De asemenea, înscriindu-se în concursul organizat în cadrul jocului, pot câștiga săptămânal premii atractive.

Future City este o inițiativă în cadrul platformei educaționale Chemgeneration.com, lansată de compania BASF în 2011, companie care are în plan şi alte proiecte dedicate educării tinerei generații în domeniul științific.

„Veniți alături de noi să construim orașul viitorului, aceasta este invitația pe care compania BASF o lansează tuturor tinerilor prin intermediul jocului online de pe Facebook", precizează Luminiţa Teodorescu, Managing Director BASF România. „Tinerii de astăzi sunt receptivi la știință, trebuie doar să găsim un limbaj comun și modalități atractive prin care să comunicăm cu ei. Din această dorință, s-au născut platforma educațională Chemgeneration.com și jocul Future City. Construind orașe virtuale, tinerii află despre cele mai avansate tehnologii și cele mai noi descoperiri științiifice, pilonii unui viitor sustenabil, având și posibilitatea de a face aceasta într-un mod plăcut", precizează Luminiţa Teodorescu.

Campaniei i s-a alăturat cunoscuta cântăreaţă Giulia, care susţine Future City și inițiativa companiei BASF de a promova știința în rândul tinerilor prin platforma educațională Chemgeneration.com.

„Deşi foarte puţină lume ştie, am fost pasionată de chimie încă din liceu, aşa că sunt mai mult decât bucuroasă să fac parte din proiectul Chemgeneration. Cred că într-o societate în care lucrurile se mişcă foarte repede, avem nevoie şi de astfel de iniţiative. Chimia nu este doar ce învăţăm noi la şcoală, este un domeniu complex şi frumos şi care fără să ştim ne ajută în fiecare zi. Îmi doresc ca acest lucru să ajungă la cât mai mulţi tineri", precizează Giulia.

De asemenea, proiectului Chemgeneration s-a alăturat ED - http://ed-web.com/, platforma educațională și de carieră dedicată tinerilor ce oferă informații necesare pentru dezvoltarea lor profesională și personală.

În Future City, jucătorii trebuie să construiască un oraș în spațiul virtual, folosindu-și imaginația. Pe parcursul jocului, tinerii se vor familiariza cu întregul proces de urbanizare. Orașul se transformă într-o metropolă plină de viață în fața ochilor lor, iar ei trebuie să rezolve diverse sarcini, cum ar fi gestionarea rezervei de energie verde, tratarea apei, a deșeurilor sau transportul ecologic, în același timp cu folosirea celor mai recente inovații științifice. Tinerii vor observa că deciziile lor afectează mediul înconjurător, astfel încât pe parcursul jocului pot dobândi o gândire responsabilă.

Chemgeneration Blog – cele mai inedite inovații într-un singur loc!
Toate inovațiile prezente pe parcursul jocului Future City sunt descoperiri științifice esențiale pentru construirea unui viitor sustenabil. Pentru a informa tinerii despre aceste descoperiri și a le furniza date științifice pe înțelesul lor, a fost creat un blog pe site-ul Chemgeneration.com. Articolele interesante și bogat ilustrate ajută cititorii să pătrundă în captivanta lume a științei. Pe http://www.chemgeneration.com/ro/blog/ tinerii pot afla, de exemplu, cum hainele se curăță singure, cum un plafon solar de mașină poate produce energie sau în ce domenii inteligența artificială a fost deja folosită.Despre autor:

COMUNIC@ŢII Mobile
Apasa aici pentru a trimite e-mail!

COMUNIC@ŢII Mobile -

Alte articole similare

CautareIon Vaciu


Click here to download the PDF

 

 

 

Conferinte organizate de
Revista COMUNIC@TII Mobile

 va prezinta descrierile celor mai cunoscute terminale mobileIntroduceti denumirea/brand-ul
terminalului mobil:


 

Monitorizare IT&C