.

Poșta Română rămâne o companie stabilă și voi asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce mi-a fost încredințat de către Consiliul de Administrație, până la data de 24 septembrie, a precizat recent Andrei Stănescu, director general interimar al Companiei Naționale "Poșta Română" (CNPR), citat de Agerpres. "Poșta Română rămâne o companie stabilă și, având în vedere necesitatea continuității activității acesteia, voi asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce mi-a fost încredințat de către Consiliul de Administrație până la data de 24 septembrie. Totodată, doresc să menționez faptul că, în acest moment, se află în derulare procesul de recrutare și selecție a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, și îmi rezerv dreptul de a îmi depune candidatura pentru ocuparea acestei funcții", precizează Andrei Stănescu (foto).
 
Declarația oficialului companiei vine la scurt timp după ce ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a cerut demisia membrilor Consiliului de Administrație de la Poșta Română, precum și a directorului general interimar al companiei, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. În același timp, ministrul de resort a dispus trimiterea Corpului de control al MCSI la CNPR.
 
Potrivit comunicatului Poștei Române, derularea tuturor contractelor și obligațiilor către terți se desfășoară în condiții normale.
 
"De asemenea, informăm opinia publică asupra faptului că plata pensiilor și a altor prestații sociale se va desfășura în aceleași condiții de normalitate, cu respectarea tuturor graficelor asumate (...) În condițiile unor resurse financiare limitate și a unei concurențe în creștere, Poșta Română a reușit să securizeze veniturile. Astfel, veniturile totale au crescut și ele ușor față de anul trecut și în intervalul de referință au fost înregistrate venituri totale de 572,57 milioane lei față de aceeași perioadă din 2016, când au fost de 562,8 milioane lei. În același timp, cheltuielile Poștei Române în primele șase luni ale anului, au atins valoarea totală de 551,6 milioane lei, fiind cu 4,1% mai mici decât au fost bugetate. Rezultatele menționate anterior survin acțiunilor de consolidare economico-financiară în deplină convergență cu politicile și strategiile de dezvoltare ale acționarilor, compania rămânând consecventă obiectivului său de creștere și diversificare a serviciilor", notează sursa citată.
 
Conform companiei, în primele șase luni din 2017, profitul operațional brut s-a ridicat la 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creștere cu 6,6% față de perioada similară a anului trecut. În același timp, rezultatul net a ajuns la 17,8 milioane de lei, în creștere cu 12,5%, comparativ primul semestru din 2016.
 
Poșta Română este o companie națională înființată conform Legii 31/1990. Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP), în proporție de 25%.
 
Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.