.

Connex a organizat joi 29 septembrie o conferință de presă prilejuită de vizita făcută de Arun Sarin, Chief Executive Officer, Vodafone Group Plc. în România.

În imagine: Arun SARIN (stânga), CEO Vodafone, Ted LATTIMORE, COO Connex, și Roxana ONEA, Marcom Manager, revista COMUNIC@ȚII Mobile, înainte de începerea conferinței.

"Este pentru prima dată când mă aflu în România și sunt foarte impresionat de căldura și ospitalitatea oamenilor din această țară. Aș dori să le mulțumesc personal tuturor românilor care și-au exprimat entuziasmul față de integrarea Connex în grupul Vodafone, încă de la primul anunț al acestui eveniment. Unul dintre obiectivele noastre strategice este să ne încântăm clienții, iar românii vor beneficia în curând de avantajele care pot fi oferite numai de liderul mondial al comunicațiilor mobile", a spus Arun Sarin cu ocazia sosirii la București.

În timpul vizitei sale, Arun Sarin s-a întâlnit cu angajații companiei și s-a oprit la Centrul de Relații cu Clienții, precum și la sediul central al Connex.

Connex este prima rețea video mobilă din România, cu un număr de 5.250.621 de clienți, la data de 30 iunie 2005. Connex este marcă înregistrată a MobiFon S.A., o divizie a Vodafone Group Plc. Vodafone este cea mai mare companie de comunicații mobile din lume, cu divizii în 27 de țări și Rețele Partenere în alte 14 țări.  Cu o gamă completă de servicii de telecomunicații mobile de voce și de date, Vodafone oferă în prezent servicii către 165 milioane de clienți din întreaga lume.

BIOGRAFIE ARUN SARIN, Chief Executive Officer, Vodafone Group Pic.
Arun Sarin, în vârstă de 50 de ani, a absolvit Indian Institute of Technology în 1970, cu o diplomă în Inginerie. în anul 1978, a obținut diploma de master în Inginerie și cea de MBA la Universitatea Berkeley din California.

Și-a început cariera ca și consultant de management, înainte de a deveni angajat al Pacific Telesis Group în San Francisco, în anul 1984. A debutat în dezvoltare corporativă, deținând un rol major în activitatea companiei pentru achiziționarea primei licențe de telefonie mobilă din SUA, cât și a primei licențe de telefonie mobilă din Germania și a licenței PCN din Marea Britanie. A fost apoi numit Chief Financial Officer și Chief Strategy Officer în cadrul Pacific Bell, înainte de a deveni Vice Președinte și General Manager al San Francisco Bay Area Telephone Company, o divizie Pacific Bell cu 12.000 angajați.

După desprinderea diviziilor de comunicații mobile și paging ale Pacific Telesis, în scopul formării AirTouch Communications, Arun a fost numit Senior Vice President pentru strategie și dezvoltare, poziție din care a susținut și a implementat o strategie de creștere pentru parteneriate și achiziții, ce a inclus și fuziunea cu divizia de wireless a US West.

Devenind Președinte și Chief Executive Officer pentru AirTouch International, Arun s-a ocupat de achiziția licenței wireless în câteva teritorii de peste ocean și de alcătuirea echipelor de management pentru aceste noi divizii.

A devenit apoi Președinte al AirTouch Communications, unde a condus diviziile de paging și telefonie mobilă din 14 țări, avaâd și rolul de negociator cheie în fuziunea de succes dintre AirTouch și Vodafone Group Plc. Odată cu această fuziune, din care a rezultat Vodafone AirTouch Plc, Arun a devenit Chief Executive Officer pentru regiunea US/Asia Pacific, conducând operațiunile grupului în SUA, Asia și Australia. în plus, el a condus și Divizia Globală de Tehnologie, responsabilă de introducerea serviciilor internet wireless.

În 2000, după fuziunea de succes dintre Vodafone AirTouch US cu Bell Atlantic și GTE pentru formarea Verizon Wireless, în timp ce se afla la conducerea Vodafone AirTouch Pic, Arun a devenit Chief Executive Officer al Infospace.

În 2001, el s-a alăturat Accel-KKR Telecom, o companie de investiții și management în domeniul telecomunicațiilor, unde a evaluat numeroasele oportunități din industria telecomunicațiilor din toată lumea și a supervizat achiziția diviziei Yellow Pages din cadrul Bell Canada.

În aprilie 2003, a fost numit Chief Executive Officer al Vodafone Group Plc, funcție pe care a preluat-o efectiv începând cu 30 iulie 2003.

Înainte de a deveni Chief Executive, Arun a fost Director fără funcții executive al The Gap Inc, The Charles Schwab Corporation și al Cisco Systems Inc.