.

Compania americană SpaceX, înființată și condusă de Elon Musk, a lansat cu succes pe 5 iulie, în California, un satelit de comunicații pentru Intelsat, după două amânări în cursul acestei săptămâni, în ultimele 10 secunde înainte de decolare, informează AFP, citată de Agerpres. La bordul rachetei Falcon 9, satelitul Intelsat 35 a fost lansat de la Centrul spațial Kennedy de la Cape Canaveral, la ora 23:38 GMT. "Echipa SpaceX a trecut din nou în revistă toate sistemele noaptea trecută târziu", a scris pe Twitter CEO-ul SpaceX, Elon Musk, înainte de lansare. "Am făcut tot posibilul pentru a ne asigura că totul va fi bine", a adăugat el.
 
Acest satelit Intelsat de nouă generație este destinat îmbunătățirii conectivității wireless pentru Europa, Africa și Caraibe. 
 
 
Forța necesară pentru a trimite această încărcătură în spațiu nu a permis SpaceX să încerce să recupereze prima treaptă a rachetei Falcon 9, așa cum compania încearcă în mod constant, în cadrul efortului său de recuperare și refolosire a echipamentelor, pentru rentabilizarea explorărilor spațiale.