.

Suveranul Dubaiului a anunțat pe 6 decembrie lansarea unui program al Emiratelor Arabe Unite pentru selecționarea și formarea a patru astronauți care s-ar putea alătura într-o bună zi Stației Spațiale Internaționale (SSI), informează AFP, citată de Agerpres. "Invit tinerii din Emirate să se înscrie în Programul Astronaut", a declarat șeicul Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, care este, de asemenea, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite.
 
Aceasta țară din Golf are mari ambiții spațiale și speră să devină a noua țară din lume și prima din lumea arabă care realizează un program de explorare a planetei Marte. 
 
 
În 2014, Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor lansa până în 2021 pe planeta roșie prima sondă arabă robotizată, numită "Speranță".
 
Programul Astronaut anunțat miercuri include acorduri de parteneriat cu cele mai bune centre de formare din lume, se afirmă într-o declarație a guvernului din Dubai.
 
Cei patru astronauți din Emirate sunt așteptați să se "alăture Stației Spațiale Internaționale" la o dată nespecificată, adaugă textul.