.

Seiko Epson Corporation a dezvoltat un robot autonom cu două brațe, capabil să vadă, să simtă, să proceseze și să muncească. Acesta va extinde aria de aplicaţii pentru automatizarea producției. Denumit WorkSense W-01, robotul va fi disponibil pe piață din această iarnă. "Viziunea Epson reprezintă un angajament ferm față de inovație în robotică. Ne perfecționăm tehnologiile de bază care combină senzori și funcționalități smart, precum și tehnologiile noastre eficiente, compacte și de precizie, cu scopul de a construi un viitor în care roboții sunt folosiți la scară largă pentru a servi oamenii. Considerăm că WorkSense W-01, care valorifică puterea portofoliului amplu Epson, ne aduce cu un pas mai aproape de un astfel de viitor", precizează Yoshifumi Yoshida, directorul executiv al Diviziei de Robotică Epson.
 
În ultimii ani, nevoile producătorilor s-au diversificat, existând în același timp o cerere fluctuantă de produse și o necesitate tot mai mare de a oferi atât producție de loturi mici, cât și la cerere (JIT - just-in-time). Roboții industriali sunt, de regulă, instalați într-o locație fixă, pe linia de producție, pentru a efectua o anumită sarcină. WorkSense W-01 a fost conceput însă pentru a avea mobilitate, astfel încât să se poată deplasa pe roți dintr-un loc în altul și să efectueze lucrări de asamblare, transport și alte sarcini. Caracteristicile robotului descrise mai jos permit automatizarea sarcinilor de producție care nu puteau fi automatizate până acum.
 
Numele de WorkSense a fost inventat pentru a reprezenta conceptul de robot care vede, simte, procesează și lucrează. Cu robotul WorkSense, Epson se adresează segmentelor de piață în care cererea pentru producția de mici dimensiuni și producția “just-in-time” este deosebit de ridicată, cum ar fi industria pieselor auto.
 
WorkSense W-01 va fi prezentat la Expoziția Internațională de Robotică 2017, care va avea loc în Tokyo, Japonia, în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie a.c. Pentru informații despre standul Epson la iREX2017, vizitați: http://biz.nikkan.co.jp/eve/irex/english/.