.

GameDev Academy este primul centru de training autorizat Unity din România, alăturându-se astfel unui grup select de numai 7 astfel de centre pe care Unity Technologies, compania care dezvoltă și comercializează acest software specializat, le-a autorizat să ofere aceste training-uri în Europa. Astfel, partenerii Unity sunt certificați să ofere cursuri de formare de specialitate, în urma unui examen de competențe cursanții putând primi la rândul lor certificate de utilizator. „GameDev Academy, singurul centru de training din țară care oferă cursuri de formare în domeniul dezvoltării jocurilor video și primul centru autorizat Unity, este pregătit să ofere fiecărei persoane interesate de o carieră în acest domeniu oportunitatea de a primi această certificare și de a putea activa apoi ca dezvoltator independent sau ca membru în echipa unui studio de creație de jocuri video”, precizează Andrei Istrate, managerul GameDev Academy. „Ce îmi place la Unity, adaugă el, faptul că este pe cât de simplu, pe atât de puternic. Este foarte intuitiv și probabil că este unul dintre editoarele de jocuri cel mai ușor de folosit."
 
Unity, cel mai popular editor de jocuri video din lume, este folosit de mii de dezvoltatori de pe tot globul datorită gamei complete de funcții disponibile și capacității de adaptare la peste 25 de platforme online sau mobile. 34% dintre cele mai bune 1.000 de jocuri mobile gratuite din lume au fost dezvoltate folosind Unity, miliarde de descărcări de jocuri construite cu ajutorul acestui editor înregistrându-se în fiecare an. Printre jocurile cele mai populare dezvoltate cu ajutorul Unity se numără Hearthstone, Temple Run sau Angry Birds 2.
 
 
Trainerul cursului de Unity este Zoltan Nagy, un dezvoltator certificat Unity cu peste 10 ani de experiență în industrie. „Din jucător pasionat în trainer Unity, trecerea mea de la cineva care joacă un joc la cineva care poate învăța cum să facă un joc a fost foarte lină, deoarece Unity este foarte ușor de înțeles și de folosit, dar în același timp foarte puternic și pregătit pentru viitor, cu o sumedenie de caracteristici precum suport complet pentru tehnologii VR și AR.”