.

Cancelara germană Angela Merkel și prim-ministrul japonez Shinzo Abe au pledat pe 19 martie pentru liber-schimb și piețe "libere și deschise", într-un moment în care administrația președintelui american Donald Trump se menține pe poziții protecționiste, relevă AFP, citata de Agerpres. "Noi vrem piețe libere, deschise, vrem evident comerț echitabil, dar nu dorim să construim nicio barieră", precizează Merkel, într-un discurs la Hanovra, în ajunul deschiderii CeBIT, cel mai mare salon high-tech din lume, unde Japonia este în acest an țara invitată. 
 
 
"Într-o epocă a interconexiunii (...) noi vrem să legăm societățile noastre și să cooperăm de o manieră echitabilă împreună. Acesta este liberul-schimb", a adăugat cancelara germană.
 
"Economiile se pot dezvolta prin conectivitate", a insistat la rândul său Abe, aflat la Hanovra în cadrul unui turneu european. 
 
 
Japonia a beneficiat de liberul-schimb și "vrea să devină campioana care susține sistemele deschise alături de Germania", a spus el.
 
"Cancelară Merkel, vom menține o lume deschisă și care respectă regulile, liberă și echitabilă, și o vom face durabilă", a mai declarat șeful guvernului de la Tokio, chemând la "finalizarea rapidă" a acordului UE-Japonia. 
 
 
Aceste declarații intervin în momentul în care dezacorduri de fond au avut loc în cursul weekendului în cadrul unei reuniuni a responsabililor de finanțe ai G20, în Germania, la care poziția Statelor Unite a determinat retragerea din comunicatul final a unei condamnări a "protecționismului", conchide AFP.

Popoviciu: RCS&RDS se pregateste pentru 5G. Nu e doar un upgrade de retea, ci un intreg ecosistem

Digi Mobil lanseaza serviciile Voce 4G (Volte) si Voce Wi-Fi (VoWiFi)

Decebal Fagadau: Constanta inaugureaza un prim proiect pilot smart city

Majoros, CEO Telekom: Ne pare rau ca am castigat proiectul RoNET, ne aduce pierderi financiare

Ovidiu Ghiman, Telekom: De 8 luni, proiectul RoNET este blocat. MCSI nu face receptia lucrarilor.

Primul demo live 5G din Romania si Europa de Sud-Est - Telekom Romania & Ericsson

5G will allow Industrial Internet development

Orange aniverseaza 20 de ani in Romania, pregateste 5G si lanseaza Orange Fab pentru startup-uri

Q&A dupa demonstratia Orange Romania 5G