.

Globecast, furnizor global de soluții pentru media, a extins parteneriatul cu SES pentru serviciile de distribuție TV pe care le oferă Orange România, abonații DTH primind în continuare cel mare număr de canale HD din țară, prin satelitul ASTRA de la 31,5 grade est, precizează mediaexpres.ro. „Experiența oferită clienților stă la baza tuturor serviciilor pe care le punem la dispoziție, fie că vorbim despre cea mai extinsă rețea 4G din țară sau despre conținutul către care oferim acces. Suntem încântați să putem oferi pachete Orange Love prin adăugarea serviciilor de televiziune prin satelit alături de oferta noastră de internet fix. Extinderea parteneriatului cu Globecast și SES se potrivește perfect cu această strategie”, precizează Yves Martin (foto), Chief Marketing Officer al Orange România. 
 
Globecast va închiria mai multe transpondere pe satelitul ASTRA 5B de la 31,5 grade est pentru a oferi servicii către Orange România. Capacitatea va fi utilizată pentru a transmite 112 canale TV, dintre care 52 HD, utilizând standardele DVB-S2 și MPEG-4. Rolul Globecast este să administreze preluarea, criptarea și codarea întregului pachet TV, precum și transportul semnalului la stațiile de uplink pentru satelitul ASTRA 5B. 
 
Serviciile TV premium ale Orange România au fost lansate în iunie 2013 cu ajutorul SES. Acestea utilizează puterea și acoperirea extinsă a satelitului ASTRA 5B pentru a oferi canale HD prin cea mai mică antenă de pe piața românească. Într-o piață foarte competitivă, precum cea locală, cu o penetrarea a serviciilor TV cu plată de 98% și 5 platforme DTH, platforma de servicii TV prin satelit a Orange a crescut exponențial de la lansare. 
 
”Am colaborat îndeaproape cu SES, iar acesta este încă un exemplu al beneficiilor pe care acest parteneriat îl oferă clienților. Într-o piața așa de competitivă, calitatea serviciilor este esențială pentru obținerea succesului. Suntem încântați să extindem această parte specifică a relației”, a declarat Biliana Pumpalovic, director general al Globecast Moscova. 
 
”Extinderea acordului subliniază rolul important al satelitului ca infrastructură critică pentru operatorii de telecomunicații în distribuția de pachete TV către abonați. Suntem alături de Orange România încă de la lansarea serviciului DTH, nu doar din punct de vedere tehnic dar și pe zona de marketing, promovând serviciul Orange în toată țara. Suntem încântați să continuăm alături de un partener inovator, capabil să ofere servicii de cea mai bună calitate către clienți”, a declarat Martin Ornass-Kubacki, vicepreședinte și Chief Regional Officer la SES Video. 
 
Globecast (www.globecast.com) furnizează achiziție de conținut, servicii de management și distribuție de conținut la nivel global prin intermediul unei rețele globale hibridă satelit – fibră optică. Globecast furnizează orice tip de servicii video, inclusiv: TV Everywhere OTT, satelit, cablu, video-on-demand și distribuție CDN utilizând soluții media pe bază cloud. De asemenea, furnizează servicii de achiziție de conținut, agregare și distribuție (CAAD) către 110 rețele. 
 
SES (ses.com) este operator de satelit de talie mondială și primul operator care are o ofertă scalabilă GEO-MEO la nivel mondial, cu peste 50 de sateliți pe Orbită Geostaționară (GEO) și 12 pentru Orbită Medie (MEO). SES pune accent pe soluții cu valoare adăugată, end-to-end pe două verticale de business: SES Video și SES Networks. Compania oferă servicii de comunicații radiodifuzorilor, producătorilor de conținut, furnizorilor de internet, operatorilor de rețele fixe și mobile, guvernelor și instituțiilor guvernamentale. Portofoliul SES include ASTRA, O3b și MX1, lider mondial care oferă o suită integrată de servicii digitale media și video. SES este companie listată la bursele Euronext Paris și Luxembourg Stock Exchange (simbol bursier: SESG).