.

Cel mai mare număr de absolvenți ai Online Business School (www.bizschool.ro) – o platformă gratuită de e-learning dedicată managerilor din IMM-uri, provine din București, 540, urmat de Iași și Cluj. La finalul lunii august, numărul total de absolvenți a ajuns la peste 2000. Cele mai populare cursuri și simulări sunt: simulările "Îmbunătățirea abilităților de vânzare" și "Comunicarea cu un manager dificil" și cursul "Managementul timpului". Online Business School este gratuită și disponibilă pentru orice manager român dintr-o companie cu până la 250 de angajați din zona urbană și rurală.

Distribuția geografică a numărului de absolvenți, proporțională cu distribuția cursanților Online Business School, arată că cel mai mare interes pentru dezvoltare personală și perfecționare îl au IMM-urile din zona Ilfov/București, de unde provin peste 28% dintre absolvenți. Conform statisticilor naționale, cea mai mare densitate de IMM-uri (aproximativ 45/1000 locuitori) este înregistrată în București, mai mult decât dublul mediei naționale (19,72 IMM-uri/1000 locuitori).

Celelalte regiuni au înregistrat rezultate apropiate, cu mențiunea că fiecare dintre regiuni cuprinde cel puțin patru județe:

• 18,58% sunt din Moldova (regiunea NE),

• 22,97% sunt din Muntenia (Sud– 8,35%, SE – 9,19%, SV – 5,43%),

• în timp ce restul de 30,19% sunt din Transilvania (NV – 11,81%, centru – 10,92%, V – 7,46%).

Datele privind profilul participanților Online Business School au arătat interesul companiilor de dimensiuni foarte mici, cu unul sau doi angajați și resurse financiare limitate, pentru perfecționare, 53% dintre managerii înscriși în program provenind din astfel de companii.

Potrivit cursanților Online Business School, principala îngrijorare a unui manager de IMM, în ceea ce privește trainingurile și cursurile, este cea a lipsei de timp.

Majoritatea studenților Online Business School consideră cursurile interactive și cu o durată corespunzătoare.

Online Business School face parte din proiectul dezvoltat cu finanțare din partea Uniunii Europene, "Îmbunătățirea competitivității IMM-urilor prin antreprenoriat durabil" (ICIMM). Prin intermediul acestui proiect, persoanele cu funcții de conducere din companiile mici și mijlocii din România beneficiază gratuit de cursuri de formare și îndrumare pentru dezvoltarea afacerilor și aptitudinilor profesionale.

Platforma de e-learning www.bizschool.ro este dezvoltată, lansată și operată de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions și OTEAcademy.

În a doua parte a lunii octombrie 2012, 16 persoane cu funcții de conducere în IMM-uri și mici antreprenori din România vor participa la un schimb de experiență în Grecia. Pe parcursul celor 5 zile ale schimbului de experiență în Grecia, managerii vor avea ocazia să viziteze trei companii de succes din domeniile IT, FMCG și HoReCa și să ia parte la traininguri de afaceri susținute de profesioniști cu experiență. Călătoria va fi o oportunitate pentru managerii din România de a intra în contact cu persoane cu poziții similare din Grecia și de a beneficia de experiența acestora din urmă în a face față cu succes situației economice dificile.

Schimbul de experiență va fi găzduit de OTEAcademy, la sediul său din Atena, și va include vizite la sediile altor companii și sesiuni în clasă.

Orice persoană care a absolvit până la 30 septembrie 2012 cel puțin un curs pe platforma de e-learning www.bizschool.ro, poate fi selectată pentru a beneficia gratuit de participarea la acest schimb de experiență.

Pentru mai multe detalii despre proiect, vizitați www.bizschool.ro.

Proiect cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. "Investește în oameni! "