.

Compania Mira Telecom oferă în anul 2007 servicii integrate în proiecte GSM turn key, după un istoric cu o evoluție ascendentă.

Compania s-a înființat în anul 1998 când a început să instaleze echipamente pe site-uri GSM și a crescut treptat, abordând proiecte tot mai complexe.
Astfel, în anul 2002 compania a făcut primii pași în distribuția de materiale și accesorii folosite la instalarea echipamentelor pentru site-uri GSM, UMTS, ISP, fiind importator direct al majorității acestor produse, achiziționate de la furnizori ca: Draka, Leoni, Wanhoo. Tot în același an, s-a extins și aria de servicii GSM, oferind și întreținere și service. În 2004, Mira Telecom și-a lărgit aria și portofoliul de competență, instalând baza radio UMTS, iar în 2005 a realizat instalarea și commisioning-ul echipamentelor de microunde pentru legăturile între site-uri, iar la finele anului trecut instala echipamente SDH, BSM, BSS și MW.
Experiența câștigată pe parcursul celor 5 ani de activitate a făcut ca Mira Telecom să crească de la 1 client, în 1998, în zona operatorilor mobili, mai precis Vodafone (MobiFon la acea vreme), la toți cei 4 mari operatori mobili activi în prezent pe piața telecom românească. Azi putem spune că cel mai mare câștig al companiei e faptul că dezvoltă proiecte 'on going' cu companii ca Vodafone, Cosmote, Telemobil și Orange.
Aceste succese se datorează deschiderii managementului la nou, perseverenței și seriozității cu care compania face față proiectelor, indiferent de complexitatea și dimensiunea acestora.
Ca integrator, Mira Telecom preia un contract din etapa incipientă a proiectului și asigură managementul acestuia până la forma finală, atunci când apelurile se pot face din orice capăt de țară. Clienții Mira Telecom au, în prezent, posibilitatea să opteze secvențial pentru oricare dintre serviciile care fac parte din pachetul turn key în proiecte telecom: management de proiect, design de rețea, optimizare rețea, construcții civile, planning, comunicații de date, commissioning, furnizare de materiale și accesorii pentru site-uri telecom.

Mira Telecom a gestionat 7.500 de echipamente telecom și peste 400 de site-uri integrate
Majoritatea proiectelor de instalări din rețelele telecom s-au desfășurat la nivel național. Compania a realizat lucrări atât în București, cât și în restul țării. Compania a montat antene, a instalat, a comisionat și a întins cabluri din nordul țării, de la Baia Mare, Satu Mare până la Zimnicea și de la Tulcea la Oradea.
Concluzionând, Mira Telecom a gestionat nu mai puțin de 7.500 de echipamente telecom și peste 400 de site-uri integrate.
O realizare deosebită a companiei Mira Telecom este proiectul Alcatel '“ Felix Telecom, complexitatea acestuia venind atât din punct de vedere al managementului de proiect, cât și al noutății tehnologice pe care au adus-o echipamentele de ultimă generație care au fost instalate, echipamente folosite prima dată în Europa.
'Ce mi-a plăcut foarte mult este că toată această provocare pentru toți participanții la proiect a generat pe parcursul acelor zile o adrenalină și un spirit de echipă rar întâlnit, și este o plăcere să vezi că toți jucătorii se manifestă la standarde de adevărați profesioniști. Mi-ar plăcea să mai retrăiesc astfel de momente', mărturisește Stelian Ilie, președintele Mira Telecom. 'Pentru noi, a fost începutul unei colaborări pe care o dorim de foarte lungă durată. Rezultatele obținute și abilitățile tehnice ale specialiștilor companiei ne susțin pe această linie, echipa Mira având certificări la cursurile PMI, Alcatel, Alvarion, Ericsson, Harris, Nec, Siemens', subliniază Stelian Ilie.
Pe viitor, Mira Telecom intenționează începerea coordonării unor proiecte turn key în afara țării, atât direct, cât și prin parteneri.
Oferta Mira Telecom pentru implementarea proiectelor GSM turn key include în prezent:
- Site Aquisition - vizita la locația propusă, unde se clasifică, identifică și validează candidații propuși de proiectanții rețelei 
- Site Engineering -  proiectarea și definirea soluției optime calitativ și ca preț, în limitele impuse de proiect, pentru implementarea site-ului 
- Implementare Site - construcții civile, drum acces, construcție fundație, turn, alimentare electrică și shelter. 
- Instalare, implementare parte telecom - cablu, antene, cabinete GSM; după instalare toate elementele sunt testate și măsurate, rezultatele și graficele făcând parte din documentația site-ului 
- Integrare & Comisionare - înainte de a da site-ul on air, inginerii parcurg toate procedurile de integrare și comisionare pentru o gamă largă de echipamente.
Pentru comunicațiile de date, Mira Telecom instalează o gamă largă de echipamente, tehnologii Point-to-Point & Point-to-Multipoint, inclusiv repetoare, pentru locații din afara ariei de acoperire a operatorului mobil.