.

Programul Online Business School, finanțat cu fonduri europene, prin intermediul căruia a fost dezvoltată platforma gratuită de e-Learning www.bizschool.ro, ajunge la final, cu peste 6800 de manageri din IMM-uri din toată țara care au absolvit cel puțin unul din cele peste 100 de cursuri disponibile. Potrivit unui studiu realizat la începutul proiectului, peste 70% din IMM-uri nu au oferit traininguri pentru angajații lor, între 2010 – 2011, în principal datorită costurilor aferente ridicate. În acest context, lansarea Online Business School a oferit o oportunitate, atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, generând costuri zero pentru companii și crescând totodată nivelul de competențe al managerilor care au urmat cursurile disponibile în cadrul platformei.

Depășind cu aproape 10% ținta estimată de studenți care au absolvit în total 36.000 de cursuri, proiectul se încheie pe 30 noiembrie 2013. Platforma de e-Learning - www.bizschool.ro - oferă o gamă largă de instrumente educaționale, cum ar fi cursuri online, simulări, clipuri video și webinarii, fiind completată cu interacțiuni offline, cum ar fi cursuri în clasă, precum și două schimburi de experiență în Grecia pentru studenții cu cele mai bune performanțe.

Cele mai populare instrumente de e-learning au fost simulările, cu peste 6.000 de persoane care au absolvit-o pe cea de vânzări. În ceea ce privește cele mai populare cursuri online, cel mai mare număr de absolvenți - aproximativ 1.200 - a fost raportat pentru "Promovarea într-o poziție de conducere", urmat de cele de "Negociere" și "Gestionarea timpului". Webinariile cu cea mai mare prezență au fost cele de "Antreprenoriat și start-up", "Promovare online pentru o afacere", precum și "Social Media". Pe platforma www.bizschool.ro a devenit disponibilă recent și BizMarket, o platformă de colaborare online care permite schimbul de informații și expertiză între companii.

Cel mai mare număr de absolvenți de la Online Business School este din București și Ilfov - 33% din numărul total - urmat de cel din regiunea de N-E (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) - 16%, respectiv zona de N-V (Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare) - 11%.

Cei mai mulți dintre managerii care au absolvit reprezintă companiile care fac parte din sectorul Comerț & Servicii, urmate îndeaproape de cele din Industrie și Telecom. Cel mai mare număr de absolvenți de la o singură companie a fost de 20. Mai multe informații cu privire la rezultatele proiectului Online Business School sunt disponibile aici.

Lansat în mai 2011, Online Business School a beneficiat de fonduri europene în valoare de aproximativ 4 milioane de euro, fiind co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional specific pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investește în oameni!". Participarea la Online Business School a fost disponibilă oricărui manager român de la o companie cu până la 250 de angajați din mediul urban și rural.

Prin intermediul proiectului, managerii de IMM-uri din România au beneficiat gratuit de instruire online și de mentorat, pentru a-și dezvolta afacerile și aptitudinile profesionale. Cursurile sunt grupate în următoarele categorii: marketing, management, leadership, negociere, vânzări, comunicare, operarea pe calculator, dezvoltare personală, simulări, cursuri de limba engleză.

Platforma de e-learning www.bizschool.ro este dezvoltată și operată de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions și OTEAcademy.

Romtelecom Business Solutions

Romtelecom Business Solutions este prima alegere pentru cele mai mari companii din România și pentru zeci de mii de IMM-uri care se bazează pe companie ca fiind principalul furnizor de soluții IT și de comunicații. Mai mult, este lider de piață pe telefonie fixă, date fixe și servicii de internet de bandă largă pentru companii. Romtelecom Business Solutions este aliatul afacerilor românești și are o ofertă completă și unică pe piață, bazată pe asocierea portofoliul său de servicii, know-how-ului intern, susținând unul dintre cele mai avansate domenii IT din țară, orientarea către client si angajamentul pentru calitate.

Bluepoint IT Solutions

Bluepoint IT Solutions este un furnizor român de top, care livrează instrumente și soluții de învățare prin tehnologie, cu mai mulți ani de experiență în dezvoltarea de conținut digital și livrarea de training online pentru clienți comanii mici, mari și multinaționale. Bluepoint IT Solutions investește constant în dezvoltarea echipei e-learning și a produselor pe care le oferă clienților săi astfel încât în acest moment este singura companie din România în măsură să livreze soluții complete de e-learning, de la aplicații de realizarea de conținut până la cursuri personalizate pentru clienți.

OTEAcademy

Fondată în 2005, OTEAcademy, subsidiară a grupului de companii OTE, este o organizație specializată pe oferirea de cursuri de formare vocațională menite să adauge valoare calificărilor profesionale. În ultimii 5 ani, în colaborare cu cei mai importanți furnizori internaționali, OTEAcademy a organizat 4000 de programe de formare în domeniile IT, telecomunicații, management și vânzări pentru aproximativ 45000 de persoane, în peste 20 de țări.

Prin programele educaționale inovative, OTEAcademy se axează pe îmbunătățirea competențelor personale și profesionale ale cursanților prin învățare continuă și sistematică. Această strategie duce la perfecționarea cursanților, de cunoștințele pe care aceștia le-au dobândit beneficiind implicit și companiile din care fac parte.

www.bizschool.ro.