.

Intracom Telecom, furnizor mondial de sisteme și soluții de telecomunicații, a cărui subsidiară în România este INTRAROM,  a anunțat pe 14 martie  semnarea unui acord de parteneriat strategic cu Nour Smart Solutions, filială a furnizorului de soluții de comunicații de date, NourNet, și în acelasi timp divizie specializată în integrare de sisteme a Nour Communications, brațul telecom al Astra Group. Scopul acestui parteneriat este de a oferi soluții inovatoare de conectivitate și servicii de conținut cu valoare adăugată către hoteluri, ansambluri rezidențiale și furnizorii de servicii din regiunea MEA. "Suntem încântați să lansăm acest parteneriat strategic cu Nour Smart Solutions, pentru a putea introduce în regiune o ofertă comună de servicii inovatoare de conectivitate și de livrare de conținut. Intracom Telecom va contribui la acest parteneriat cu expertiza sa globală în livrarea de servicii video precum și a altor tehnologii de ultimă oră, permițând astfel companiei Nour Smart Solutions să exceleze în piața serviciilor din această regiune", precizează Sotiris Bithas, Director de Marketing al Diviziei Telco-Software a Intracom Telecom.
 
Mai precis, Intracom Telecom va livra și opera platforma sa de servicii video multi-screen fs| cdn Anywhere, ce permite furnizarea de conținut video interactiv de înaltă calitate pentru televizoare și dispozitive inteligente. Noile functionalități vor completa serviciile deja existente de comunicații și conectivitate, conturându-se astfel un pachet complet de servicii ce va fi oferit de Nour Smart Soluțions clieților săi. Primii beneficiari ai acestui nou sistem ce facilitează livrarea unui număr mare de canale HD și a unor servicii cu valoare adăugată de tip “on-demand”, vor fi locuitorii unui complex rezidențial de lux din Regatul Arabiei Saudite.
 
Este demn de remarcat faptul că Intracom Telecom are o experiență de lungă durată în implementarea de servicii video către mai mult de 40 de furnizori de servicii telecom și operatori de cablu, precum și către ansambluri rezidențiale din America de Nord și Europa.
 
"Într-adevăr, suntem foarte încântați să punem bazele unui parteneriat strategic cu Intracom Telecom. Combinand experienta Nour Smar Solutions in maximizarea avantajelor tehnologice pentru beneficiul clientilor sai, cu solutiile tehnice oferite de Intracom Telecom, ne vom putea exinde cu success si in alte piete din regiune”, precizează Raed Taha, Director General al Nour Smart Solutions. 
 
 
Despre Nour Smart Solutions
 
Nour Smart Solution (NSS) este subsidiara strategică globală a NourNet. Infiintata pentru a adresa cererea în creștere de soluții smart, NSS oferă o multitudine de soluții la cheie. Acestea includ in-Building Solutions (IBS), WiFi, RFID, Sistem de localizare Real Time (RTLS) și soluții IoT. Toate soluțiile NSS sunt susținute 24x7 de serviciile administrate de NourNet. NourNet este furnizorul de servicii convergente (CSP) cu cea mai rapidă creștere din Arabia Saudita. Centrele noastre de rețea și date opereaza 60% din tranzacțiile bancare ale regatului și 45% din tranzacțiile de retail. 30% din polițele de asigurare vândute și 40% din aprovizionarea cu alimente în Regat utilizeaza centrul de date si retea al Nour Net.
 
Despre Intrarom
 
Intrarom, subsidiara a Intracom Telecom, şi-a consolidat în mod constant poziţia de vendor important al pietei de telecomunicatii din România, şi în prezent are aproximativ 250 de angajaţi şi o suprafaţă industrială totală de 33.000 mp. Susţinută de o infrastructură solidă care are la bază o investiţie de 24 milioane de euro, experienţa companiei acoperă următoarele linii de business: soluţii la cheie pentru companii din sectorul telecomunicatii, soluţii integrate IT&C pentru sectorul public, aplicaţii personalizate si solutii pentru utilităţi şi bănci, precum si productia de echipemante de telecomunicaţii.