.

Plata online a amenzilor de circulație trebuie să fie în continuare cât mai simplă și sigură. Așa cum și-a obișnuit utilizatorii, platforma Ghișeul.ro gestionată de Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR), structură aflată în subordinea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), reprezintă un reper în acest sens datorită experienței de peste 7 ani în crearea unei punți online între contribuabili și instituții publice. „Platforma Ghişeu.ro a fost gândită pentru a-i scăpa pe cetăţeni de drumuri şi de statul la coadă pentru a-şi plăti taxele, impozitele şi amenzile. Astfel, în contextul modificărilor aduse de Legea nr 203/2018 privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenționale, este necesar ca utilizatorii platformei să fie informați în privința faptului că termenul de plată la jumătate a amenzii a fost stabilit la 15 zile. Mai mult, cetăţenii trebuie să ştie că, prin intermediul platformei Ghiseu.ro, amenzile pot fi plătite fără a fi necesară o autentificare specială prin crearea unui cont nou de utilizator. Îi încurajez pe cetăţeni să folosească această platformă într-un număr cât mai mare, beneficiind astfel de avantajele aduse de noile tehnologii în relaţia cetăţean- autoritate publică, relaţie ce îmi doresc să ajungă, treptat, la un click distanţa”, precizează Petru Bogdan Cojocaru (foto), ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. 
 
În aceste condiţii, până în prezent, pe Ghișeul.ro au fost achitate peste 117.000 de amenzi, în valoare totală de 29.500.000 lei. 
 
Dintre avantajele utilizării platformei Ghiseu.ro amintim:
 
efectuare a plăţii online a amenzii fără utilizator și parolă;
 
posibilitate a încărcării în sistem a unei copii a procesului verbal;
 
uşurinţă în utilizarea sistemului, acesta fiind deschis şi accesibil atât de pe toate platformele de browsing şi sistemele de operare, cât și de pe dispozitivele mobile;
 
siguranţa tranzacţiilor este garantată, în orice moment se poate verifica statusul operaţiunilor;
 
disponibilitate 24 ore pe zi şi 7 zile pe săptămână;
 
interconectare cu autoritățile publice locale înregistrate în sistem;
 
crearea unui istoric al plăţilor efectuate de contribuabil;
 
Pentru identificarea şi eficientizarea fluxului plăților efectuate prin Ghișeul.ro., reprezentanţii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, prin intermediul Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, sunt în permanentă legătură cu primăriile înregistrate în sistem, astfel încât să aibă un dialog continuu în vederea susţinerii şi extinderii procesului de digitalizare a relaţiei dintre autoritate publică şi cetăţean.