.

România ocupă locul 9 în funcție de procentul antreprenorilor de sex feminin, din 57 de țări din 5 regiuni geografice, potrivit Mastercard Index of Women Entrepreneurs 2018, citat de Profit.ro. Astfel, 28,9% dintre antreprenorii români sunt femei, procentul fiind în creștere de la 27,5% anul trecut, când România ocupa locul 13 în clasament. România se află, însă, abia pe poziția 32 din 57 de state în funcție de condițiile și oportunitățile de dezvoltare pentru femeile antreprenori, cu trei locuri mai jos decât anul trecut. 
 
Din acest punct de vedere, clasamentul este condus de Noua Zeelandă, Suedia și Canada, precizează Profit.ro. Indicatorul ia în calcul progresul înregistrat de femei din punct de vedere profesional (categorie la care România se află pe locul 33), cunoștințele și accesul la finanțare pentru femei (locul 24) și condițiile care sprijină afacerile conduse de femei (locul 29). 
 
Condițiile favorabile afacerilor deținute de femei includ, la rândul lor: ușurința de a avea o afacere, percepția culturală în legătură cu femeile de afaceri, calitatea guvernanței și sprijin pentru inițiativele antreprenoriale.