.

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a lansat site-ul basarabia-acasa.ro care are ca ţintă 100.000 de înfrăţiri realizate în această vară între persoanele din România şi cele din Republica Moldova, startul acestei campanii fiind reprezentat de un flash-mob organizat vineri. "Dacă eşti din Chişinău sau din Bucureşti, pe site-ul www.basarabia-acasa.ro poţi să îţi găseşti un 'frate' şi chiar să călătoreşti pentru a vedea celălalt mal de Prut. Ideea a venit din partea organizaţiilor unioniste, care anul acesta au înfrăţit primăriile şi liceele între ele", se afirmă în comunicatul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, citat de Mediafax.
 
Sub genericul "Vara înfrăţeşte Ţara", fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita gratuit Republica Moldova şi fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce îşi doreşte despre România chiar din teren.
 
Startul campaniei se dă simbolic printr-un flash-mob organizat vineri, 8 iulie, la ora 18:00, la kilometrul Zero al româniei (Piaţa Sfântu Gheorghe din Bucureşti), la care participa deopotrivă bucureşteni şi basarabeni. 
 
 
În cadrul evenimentului se vor ocupa toate bornele kilometrice ale oraşelor româneşti şi se acoperă distanţele dintre ele.
 
"Cel mai bun plan de vacanţă este acela în care mergi să îţi vezi fraţii pe care nu i-ai cunoscut decât din manualele de istorie, în care călătoreşti la mare şi la munte, în care vizitezi gospodării cu oameni harnici şi primitori. Azi este momentul să ne reîntregim familia şi cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic şi stabil. Azi este momentul să înfrăţim om cu om", precizează George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.
 
După ce pe parcursul ultimului an, 1.000 de primari din România şi Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrăţire şi 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului, a venit rândul înfrăţirii populaţiei din România şi Republica Moldova. Organizatorii estimează realizarea anul acesta a 100.000 de înfrăţiri între cetăţenii celor două state, materializate prin vizite reciproce.
 

Deschiderea Conferinţei MOBILE INNOVATION 2017, editia a VII-a

COMUNIC@TII Mobile & TelecomTV.ro @ MWC 2017, Barcelona (Teasing)

5G: evoluţie sau revoluţie?

Lansarea Platformei SMART CITY - BE SMART ROMANIA!