.

SES (Euronext Paris și Bursa de Valori Luxemburg: SESG) a anunțat că, împreună cu partenerul său Telekom Serbia, va transmite în Europa șase canale TV și un canal radio aparținând societății publice de radiodifuziune din Serbia. “Colaborarea cu partenerul nostru Telekom Serbia în diferite proiecte a început cu mult timp în urmă, iar acest nou acord ne consolidează atât prezența pe piață, cât și îndelunga noastră cooperare”, precizează Martin Ornass-Kubacki (foto), vicepreședinte, Chief Regional Officer pentru Europa Centrală și de Est, SES Video – nou creata unitate a SES. “Suntem încântați de faptul că RTS a ales satelitul nostru ASTRA pentru distribuirea canalelor sale către telespectatorii sârbi din întreaga Europă.”
 
Cele șase canale RTS, RTS Satelit, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Trezor, RTS Muzika și canalul radio Radio Belgrad vor fi transmise către stațiile de recepție ale rețelelor de cablu din Europa și vor putea fi recepționate de cele două milioane de expatriați sârbi din regiune, printr-un smart card special pe care aceștia îl pot integra în decodoarele lor. 
 
Telekom Serbia, companie de telecomunicații cu sediul la Belgrad, va furniza toate serviciile terestre, inclusiv legătură de încărcare la satelit, codificare și bruiaj, cu ajutorul capacității oferite de SES prin unul dintre sateliții ASTRA aflați la 4,8 grade est. 
 
"Este o onoare să putem transmite canalele radioteleviziunii Sârbe. Calitatea și profesionalismul colegilor de la SES dar și parteneriatul nostru lung, au fost esențiale pentru pentru semnarea unui astfel de acord și suntem pregătiți să oferim, împreună cu SES, cele mai bune servicii celor de la RTS”, a declarat Milutin Nikolic, Director Vânzări Directe, Telekom Serbia.
 
Despre SES  
 
SES este liderul mondial al transmisiunilor prin satelit și este primul operator care oferă servicii diferențiate și scalabile de tip GEO-MEO (orbită georsaționară și orbită medie) cu peste 50 de sateliți georstaționari și 12 sateliți de orbită medie. SES se concentrează pe valoare adăugată, soluții end-to-end pentru patru verticale (Video, Companii, Mobilitate și Soluții Guvernamentale). Oferă soluții de comunicații prin satelit pentru radiodifuzori, producători de conținut și operatori de telecomunicații, guverne și instituții și pentru afaceri la nivel mondial. Portofoliul SES include sistemul de sateliți ASTRA, care are cea mai mare rețea de distribuție DTH din Europa și O3b Networks, un operator de servicii de comunicații electronice. O altă componentă a SES, MX1, este lider în oferirea de servicii media care oferă o suită completa de servicii inovative digitale.