.

Sorin Grindeanu a fost numit președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), pentru perioada rămasă a mandatului de șase ani început în data de 11 mai 2017, prin Hotărârea Parlamentului nr. 93 din 7 noiembrie 2017, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 877 din data de 7 noiembrie 2017.
 
Experiență
 
În legislatura 2012-2016, în calitate de deputat de Timiș, Sorin Grindeanu a fost membru al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, devenind ulterior ministru al comunicațiilor. În perioada ianuarie-iunie 2017 a fost prim-ministru al României.  
 
Din anul 2001 și până în 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport a județului Timiş, iar în următorii trei ani a lucrat în mediul privat, fiind director general adjunct la Delpack Invest SRL. În perioada 2004-2008 a fost, timp de doi ani, consilier local, ocupând apoi funcția de președinte al Consiliului Judeţean Timiş pentru alți doi ani. Din 2008 și până în 2012 a fost viceprimar al municipiului Timișoara.
 
Din octombrie 1998 și până în decembrie 2001 a fost preparator, apoi asistent universitar la  Facultatea de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universității de Vest Timişoara.
 
Studii
 
Sorin Grindeanu este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992-1997) și al unui master cu specializarea Baze de Date în cadrul aceleiași universități. A fost beneficiarul unei burse Tempus la Universitatea Bologna (Italia) în domeniul statistică socială, urmând apoi un curs de perfecţionare în securitate, diplomaţie şi politică externă la Institutul Diplomatic Român și un program postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională în domeniul Ştiinţe Militare, Informaţii şi Ordine Publică – Academia Naţională de Informaţii.