.

Datorită numeroaselor sale avantaje, comerțul online capătă din ce în ce mai mult teren, inclusiv în zonele rurale ale României, susținut în special de dezvoltarea tehnologiei și a penetrării tot mai mari a smartphone-ului. Gama extinsă de produse la care au acces, faptul că le pot comanda oricând, simplitatea procesului de livrare și prețurile avantajoase sunt doar patru dintre motivele pentru care locuitorii din mediul rural se îndreaptă către canalul de vânzare online. „Comerțul online le oferă locuitorilor din zonele rurale acces la o gamă extinsă de produse pe care le pot comanda ușor, dar și un confort sporit datorită serviciilor de livrare a comenzilor. Ne dorim ca fiecare client, indiferent de zona în care locuiește, să găsească oricând la eMAG tot ce își dorește. De aceea ne îmbunătățim în permanență atât gama de produse, cât și serviciile: de la livrare și retur, până la modalitățile de finanțare și plată”, precizează Stejara Pircan (foto), VP Commercial eMAG. 
 
26% dintre clienții eMAG provin din mediul rural și 18% dintre comenzile plasate sunt livrate în zonele rurale. Tendința de a adopta acest canal de vânzare, transparent și modern, este evidențiată de creșterea cu 55% a numărului de comenzi livrate aici de eMAG în 2017, față de 2016.    
 
Numărul celor care fac cumpărături online crește constant, pe fondul penetrării tot mai mari a smartphone-ului. Majoritatea clienților din zonele rurale care fac cumpărături online sunt tineri, au vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (54,9%), iar 39,01% au vârsta cuprinsă între 35 și 55 de ani. Cele mai multe comenzi au fost livrate în județele Timiș, Prahova și Cluj. 
 
Topul județelor în care au fost livrate cele mai multe comenzi din zona rurală (județul Ilfov nu a fost inclus) și comuna cu cel mai mare număr de comenzi din fiecare județ în parte: 
 
1. Timiș – Dumbrăvița 
2. Prahova – Blejoi 
3. Cluj – Florești 
4. Constanța – Valu lui Traian 
5. Suceava – Șcheia 
6. Iași – Valea Lupului 
7. Dâmbovița – Crevedia 
8. Bihor – Sântandrei 
9. Mureș – Sângeorgiu de Mureș 
10. Argeș – Bâscov 
11. Neamț – Săbăoani 
12. Arad – Vladimirescu 
13. Maramureș – Moisei 
14. Harghita – Remetea 
15. Brașov - Sânpetru 
 
Topul celor mai comandate produse din zona rurală: 
 
1. Produse pentru copii
2. Electrocasnice mari
3. Electrocasnice mici
4. Telefoane mobile
5. Accesorii și servicii pentru telefoane
6. Produse de bricolaj
7. Jucării
8. Produse de îngrijire personală
9. Produse pentru casă
10. Mobilă și saltele
11. Televizoare
12. Produse pentru curățenie
13. Periferice PC
14. Cărți
15. Asigurări
 
Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și exportă know-how și tehnologie românească în Bulgaria, Ungaria și Polonia. De 16 ani investește constant în servicii care ajută clienții să economisească timp și bani, servicii care au în spate tehnologii dezvoltate în România. 
 
Cu o gamă de produse în continuă creștere atât prin oferta proprie, cât și prin partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, de oriunde. Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum 30 de zile drept de retur, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, Service Pick Up and Return, finanțare în rate prin eCredit, aplicația de mobil și cardul de cumpărături eMAG de la Raiffeisen Bank.