.

Portalurile magenta vor apărea, în următoarele săptămâni, în toată Europa, ca urmare a parteneriatului dintre Telekom Electronic Beats și cei de la Gorillaz, valorificând astfel cele mai noi tehnologii care transformă dimensiunea virtuală în realitate. “Aplicația Lenz este exemplul potrivit despre cum puterea de conectare a tehnologiei mobile poate fi folosită pentru a deschide o nouă dimensiune muzicală”, a spus Wolfgang Kampbartold, Vicepresedinte International Market Communication din cadrul Deutsche Telekom. “Aplicațiile inovatoare care folosesc tehnologia de realitate augmentată, precum aplicaţia Lenz, ne permit îmbinarea diferitelor dimensiuni, creând astfel ceva cu totul nou, nemaivăzut până acum, oferind fanilor oportunitatea de a experimenta un nivel de profunzime și explorare de neimaginat până în acest moment”.
 
După concertul secret de luna trecută, de la Londra, unde cei de la Gorillaz au interpretat, în premieră, cântecele de pe noul lor album, Humanz, Telekom Electronic Beats anunță o nouă premieră: prima discuţie live a trupei cu fanii, transmisă în exclusivitate pe canalul YouTube Electronic Beats, joi, 20 aprilie, ora 16.00 CET (17.00 ora locală).
 
 
Gazda transmisiunii va fi MistaJam, DJ-ul numărul unu de la Radio BBC, interviul live oferind fanilor din toată lumea şansa de a afla, direct de la Murdoc și 2D, mai multe despre noul album, la care se adaugă posibilitatea, pentru fanii mai norocoși, de a adresa întrebări în timp real acestor două legende ale muzicii electronice. 
 
Despre prima interacțiune live a trupei cu fanii săi, văzută de mulți drept un moment cheie în completarea parcursului virtual al trupei, basistul celor de la Gorillaz, Murdoc Niccals, a spus: “Pregătiți-vă pentru evenimentul online al secolului – un dialog live cu mine, Murdoc Niccals. Datorită tocilarilor, dar și camarazilor noștri de la Telekom Electronic Beats, veți putea să mă vedeți live, alături de 2D, pe canapeaua noastră și să ne întrebați orice vă poftește inima. Sau, la fel de bine, să-mi spuneți cât de mult mă iubiți, dar în limita decenței, da?”.
 
Pentru a duce și mai departe parteneriatul inovator cu cei de la Gorillaz, Telekom Electronic Beats lansează astăzi aplicația Lenz. Descărcabilă gratuit, Lenz transformă orice suprafață magenta, precum logo-ul Electronic Beats, într-un portal virtual prin intermediul căruia utilizatorii vor putea accesa conținut Gorillaz în exclusivitate.
 
Tehnologia inovatoare de realitate augmentată oferă utilizatorilor șansa să experimenteze o cu totul altă dimensiune a trupei, incluzând o privire mai amănunțită în casa Gorillaz, unde se află membrii trupei - Murdoc Niccals, Russel Hobbs, 2D și Noodle, precum și acces la conținut video în exclusivitate. Datorită tehnologiei Telekom, care le va permite fanilor să fie cât mai aproape de membrii trupei Gorillaz, pe parcursul următoarelor săptămâni va fi oferit şi mai mult conținut de explorat. 
 
Alături de interviul live și de aplicația Lenz, parteneriatul dintre Telekom Electronic Beats și Gorillaz prezintă, de asemenea, headlineul celor 4 concerte Telekom Electronic Beats din iunie, anul acesta.
 
Au fost confirmate datele pentru Varșovia (14 iunie), Budapesta (16 iunie), Katowice (18 iunie) și Cologne (20 iunie). Detalii suplimentare, precum și informații despre prețul biletelor, pe www.electronicbeats.net
 
Telekom Electronic Beats 
 
Telekom Electronic Beats este unul dintre cele mai cunoscute programe de conținut muzical, lifestyle și de content marketing, cuprinzând un spectru larg de produse și servicii, precum și conținut și evenimente premiate. 
 
În ultimii 17 ani, Telekom Electronic Beats a creat un univers de experiențe muzicale prin intermediul unei game diversificate de canale, EB.net funcţionând ca platformă centrală. În timp ce programul s-a concentrat inițial pe segmentul de marketing muzical, în prezent,Telekom Electronic Beats se bazează pe strânsa conexiune dintre muzică și alte zone de lifestyle precum design, tehnologie, modă și artă. Telekom Electronic Beats a lucrat cu unele dintre cele mai mari nume ale muzicii contemporane, de la Grace Jones și Depeche Mode, până la Moderat, promovând, de asemenea, noi artiști precum Ry X. 
 
 
 
 
Despre Gorillaz
 
Gorillaz este o trupă virtuală, formată din patru membri: vocalistul 2D, basistul Murdoc Niccals, chitaristul Noodle și toboșarul Russel Hobbs. Proiectul a fost creat de Damon Albarn și Jamie Hewlett, iar albumul de debut, cu nume omonim, a fost lansat în 2001, bucurându-se de un real succes. Următoarele albume ale trupei, câștigătoare ale premiilor BRIT și Grammy, sunt Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) și The Fall (2011). Un fenomen cu adevărat global, Gorillaz a cucerit toate topurile din întreaga lume și a avut turnee globale, de la San Diego, în Siria, bucurându-se de sute de milioane de vizualizări și de vânzări record de-a lungul timpului. Gorillaz a obținut succesul prin proiecte cu totul inovatoare, câștigând numeroase premii, inclusiv râvnitul Jim Henson Creativity Honor. De asemenea, trupa a fost numită de Guiness Book of World Records drept actul artistic virtual cu cel mai mare succes.