.

Tradeshift anunță o majorare de capital de 250 milioane dolari în runda de finanțare din Seria E, condusă de Goldman Sachs și Comisia pentru Pensii din cadrul Serviciului Public (PSP Investments). Această nouă rundă duce finanțarea totală a Tradeshift la peste 400 milioane dolari, aceasta devenind o afacere evaluată la 1,1 miliarde dolari. Concentrată pe creșterea și dezvoltarea activităților în România, Tradeshift, una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere, a anunțat astăzi că recrutează 100 de noi colegi pentru biroul din București. „Ținând cont de creșterea rapidă a tranzacțiilor B2B online, piețele online nu se mai adresează exclusiv consumatorilor. Tradeshift a devenit lider în gestionarea lanțurilor logistice, permițând corporațiilor din întreaga lume să aibă un control mai mare asupra propriilor lanțurilor logistice”, precizează Darren Cohen (foto), Global Head, Principal Strategic Investments la Goldman Sachs.
 
Biroul Tradeshift din București se află în centrul dezvoltării aplicațiilor și infrastructurii de tip cloud pentru piața globală. Tradeshift urmărește să utilizeze talentele din România specializate în știință și inginerie a căror valoare este recunoscută la nivel mondial.
 
„Întotdeauna am fost de părere că viitorul lanțurilor de aprovizionare este 100% digital și că primul pas către o economie conectată digital este realizarea conexiunii cu comerțul. Această investiție ne va susține creșterea continuă și consolidarea poziției de lider. Le urăm bun venit celor mai noi investitori ai noștri, Goldman Sachs si PSP Investments și așteptăm cu nerăbdare contribuțiile lor extrem de importante, pe măsură ce intrăm în următoarea fază de creștere și dezvoltare.”, precizează Christian Lanng, CEO și co-fondator Tradeshift.
 
Decizia de a da startul procesului de recrutare în România este una dintre principalele inițiative strategice rezultate din această rundă de finanțare și se află în strânsă legătură cu continuarea expansiunii globale a Tradeshift în Europa și Asia; creșterea volumului și a valorii tranzacțiilor pe platforma sa; și investiții strategice în tehnologii emergente, constând în blockchain și inteligență artificială, prin divizia Frontiers, lansată în ianuarie 2018.
 
„Suntem încântați de o dublare a creșterii noastre în România și avem la dispoziție peste 100 de noi locuri de muncă ce urmează a fi ocupate în perioada următoare. România dispune de o resursă de talente extraordinare, de oameni dedicați, pasionați și cu un background tehnic foarte dezvoltat. Căutăm colegi care iubesc provocările și vor să lucreze într-o companie cu o cultură colaborativă și oportunități globale”, precizează Toni Nielson, Director de Recrutare, Tradeshift.
 
Tradeshift autorizează efectuarea plăților din lanțului logistic și piețe de desfacere pentru mai mult de 1,5 milioane de companii la nivel global, inclusiv unele dintre cele mai mari organizatii, precum: Air France-KLM, DHL, Fujitsu, HSBC, Siemens, Société Générale, Unilever și Volvo. Ecosistemul companiei permite acum alternative pentru finanțarea comerțului, gestionarea cheltuielilor și a creanțelor, împrumuturi și plăți, piețe private, eliberand capitalul blocat în plățile online în valoare de 9 trilioane de dolari. 
 
Despre Tradeshift
 
Tradeshift acționează asupra inovării lanțului logistic pentru economia conectată digital. Ca lider în plățile din lanțul logistic și piețe de desfacere, compania ajută cumpărătorii și furnizorii să digitalizeze toate tranzacțiile comerciale, să colaboreze la fiecare proces și să se conecteze cu orice aplicație din lanțul logistic. Mai mult de 1,5 milioane de companii din 190 de țări au încredere în Tradeshift pentru a procesa peste o jumătate de triliard de dolari (în valoare de tranzacție), devenind astfel cea mai mare rețea globală de afaceri pentru cumpărare și vânzare. Tradeshift autorizează plățile lanțului de aprovizionare și piețele pentru întreprinderile din întreaga lume, inclusiv marile companii precum Air France-KLM, DHL, Fujitsu, HSBC, Siemens, Société Générale, Unilever și Volvo.