.

Paul Schrijver, un antreprenor olandez stabilit în România susține că va schimba puternic folosirea automatelor de cafea și va înlocui fisele actuale cu sisteme de plată electronice, pe mobil, precizează nocash.info.ro. Troffee este afacerea sa cu automate de cafea, pe care a inițiat-o prin 2011. Abia din ianuarie 2018 vrea să iasă pe piață, după ani de dezvoltare de produs și de business și câteva milioane de euro investite.
 
Rezultatul este un automat de cafea în care nu bagi monede. Intri pe o aplicație de mobil, te ”legi” la aparat prin bluetooth, comanzi cafeaua pe care o vrei și plătești online. Mai mult, antreprenorul spune că aparatul are câteva doze de arome, de cocos, vanilie, irish cream, și îți poți configura pe mobil cafeaua pe care o vrei, dintr-o multitudine de combinații.
 
 
Troffee spune că va scoate pe piață cel puțin 4 tipuri de automate de cafea:
 
. Automat pentru locuri publice, cu touchscreen și sistem de plată. Poate înlocui actualale automate cu fise.
 
. Automat de cafea pentru birouri. Cum ar fi să le oferi angajaților tăi câte o cafea și să fie toți mulțumiți chiar dacă nu ai făcut lista preferințelor și a mofturilor: cu zahăr, cu îndulcior, amară, cu lapte, fără arome etc etc?
 
. Automat pentru HoReCa. Poate fi și un magnet cu care restaurantele sau sălile de conferințe își vor atrage clienții. E ceva nou, care poate face diferența, mai ales pentru clienții care vor să-și impresioneze invitații.
 
. Automat de dimensiuni mici, pentru acasă. Aici Paul mizează pe ideea de noutate, care atrage amatorii de gadgeturi.
 
Monetizarea afacerii este dată de un model care se bazează pe mai multe canale: de la vânzarea sau închirirerea aparatelor, vânzarea cafelei și a ingredientelor, comisioane din tranzacțiile pe mobil, și până la publicitate, prin mesajele de reclamă ce pot rula pe ecranul LCD al aparatelor.