.

Cotidian financiar Wall Street Journal, parte a grupului media News Corp. aparținând magnatului Rupert Murdoch, a anunțat pe 28 septembrie că va înceta să mai publice versiuni print separate pentru Europa și Asia din cauza diminuării veniturilor din publicitate, precizează Agerpres. După o istorie de 40 de ani, ultima versiune print separată pentru Europa a WSJ a apărut pe 29 septembrie în timp ce versiunea pentru Asia va înceta să mai fie publicată după data de 7 octombrie, au confirmat oficialii companiei. După această dată versiunea print a WSJ nu va mai fi vândută pe unele piețe în timp ce pe alte piețe, cum este Tokyo de exemplu, va fi înlocuită ulterior de versiunea americană a publicației.
 
Wall Street Journal a început să publice o versiune print separată pentru Asia în 1976, iar versiunea pentru Europa a apărut în 1983. Decizia de a pune capăt acestor versiuni separate vine după ce firma mamă, News Corp, a raportat pierderi de 643 milioane de dolari în ultimul exercițiu fiscal, care s-a încheiat la 30 iunie 2017, comparativ cu un profit de 235 milioane de dolari în exercițiul precedent.
 
 
Reducerea prezenței print a WSJ vine pe fondul unei reorganizări mai ample a structurii editoriale a publicației. În luna octombrie 2016, WSJ a demarat o inițiativă denumită 'WSJ 2020', un plan pe trei ani destinat adaptării la consumatorii care își obțin informațiile de pe telefoanele mobile. O parte din acest plan presupune reduceri de personal și unificarea unor secții ale versiunii print.
 
 
News Corp. și Wall Street Journal concurează cu Bloomberg LP, firma mamă a agenției de presă Bloomberg News, pentru a furniza știri și servicii financiare.